این رویداد خاتمه یافته است و اطلاعات موجود در این سایت صرفا جنبه آرشیو دارد
کنگره جهانی محمد (ص)، پیامبر رحمت در آیینه ادب و هنر
World Congress of Arts for Muhammad,The Prophet of Mercy

:: دکتر عین الدین صادق زاده


عین‌الله صادق‌زاده داور رشته نقاشیخط کنگره جهانی محمد(ص)، پیامبر رحمت، متولد 1344بابلسر و بزرگ شده تهران است. از سال 1363 خوشنویسی را به صورت حرفه‌ای شروع کرد و به تبع این علاقه، در دانشگاه، رشته گرافیک را تا مقطع دکترا خواند. مقطع کارشناسی را در تربیت معلم، کارشناسی ارشد را در دانشگاه شهید رجایی و دکترا را در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران به اتمام رساند و 35سال است عضو هیئت علمی دانشگاه شهید رجایی است و تدریس هم دارد.

کارهای هنری وی در نمایشگاه‌ها و حتی موزه‌های بین‌المللی دنیا در معرض دید هنردوستان قرار دارد.

تمرکز بیشتر این استاد بزرگ ایرانی، بر روی خوشنویسی و نقاشیخط است.

دکتر صادق‌زاده در گفت‌‌وگو با خبرنگار ما، با بیان اینکه یک شکل کلی مذهب هر شخصی به متولد شدن در محیط جغرافیایی بستگی دارد، و یک شیوه دیگر انتخاب مذهب برای افراد، که کمتر کسی وارد آن می‌شود، حوزه پژوهشی است؛ تصریح کرد: متاسفانه مدارس دینی هم تحلیل و واکاوی ادیان نمی‌شود، پس کسانی که کارهای مذهبی در زمینه‌های مختلف انجام می‌دهند، معمولا از یک پیش‌زمینه علمی برخوردار نیستند که اگر این اعتقاد مذهبی با پژوهش و تحقیق حاصل می‌شد، قطعا تاثیرگذاری بیشتری هم داشت.

این استاد دانشگاه معتقد است که نباید با داشتن یک دین موروثی، مذهب را با دانشمان تطبیق دهیم، بلکه باید با واکاوی و پژوهش در مورد دین، قطعا دانش تئوری، بشری و علمی با مذهب عجین می‌شود؛ پس کار تولید شده با کیفیییت و تاثیرگذاری چندبرابر ارائه خواهد شد، چراکه از یک پیش زمینه و عقبه پر برخوردار است.

وی ادامه داد: در جوامع امروزی، تعلق خاطر به مذهب، به دلیل عدم پژوهش، یک تعلق خاطر سطحی است چون دانش کافی در این مورد نداریم و به همین دلیل است که کارهای هنری هم سطحی است و تاثیرگذاری عمیق ندارد.

این استاد هنر ایرانی، با اشاره به تمدن ایرانی اسلامی، تفکر و اندیشه پشت این تمدن را باعث برقراری و اثرگذاری این تمدن عنوان کرد و گفت: مثلا یک بنای معماری بزرگ، وقتی از یک اندیشه برخوردار نباشد، خیلی به چشم نمی‌آید، اما وقتی دارای یک اندیشه سترگ باشد، هم به چشم می‌آید و هم اثرگذار است. پس هنرمند هم باید ابتدا از لحاظ تئوری، بدون پیش‌داوری، خود را از نظر علمی خود را به مذهب مسلح کرده و سپس وارد عرصه تولید آثار هنری شوند تا بدون ارتجاع و خرافه‌پرستی بتوانند آثار هنری تاثیرگذار تولید کنند.

دکتر صادق‌زاده، توهین به ادیان و پیامبران الهی، بخصوص پیامبر اسلام را ناشی از یک بی‌خردی عمیق نسبت به ادیان دانست و اظهار داشت: تعصب کورکورانه باعث این هتک حرمت‌ها می‌شود که اگر تعصب وجود نداشته باشد، شما با یک استدلال منطقی یا چیزی را می‌پذیری یا نمی‌پذیری، پس توهین در کار نیست.

وی با تصریح بر اینکه ادیان بخصوص ادیان آسمانی در جهان شناخته شده هستند، تاکید کرد: کنگره‌ها و جشنواره‌هایی همانند این کنگره جهانی، به فربه‌شدن شناخت نسبت به دین اسلام می‌انجامد، پس باید تلاش کنیم که بخش تلطیف یافته، یا آن بخش‌هایی که کمتر بر روی آن کار شده را پررنگ کنیم و با جذابیت‌های هنری، آن عرصه‌هایی از دین را که شناخت اشتباه بر اثر عناد و دشمنی یا ناآگاهی وجود دارد را تصحیح کنیم.

این استاد دانشگاه ادامه داد: اصولا شرکت در مسابقات در عرصه‌های مختلف، باعث می‌شود که فرد اندازه خود را در رشته خود بداند و استعدادهای نهفته خود را شناسایی کند و این، به فرد کمک می‌کند، و این کمک اگر در راستای یک اندیشه فربه و پخته‌ای مثل اندیشه پیامبر اسلام(ص) همراه باشد، هم به لحاظ معنوی و هم کاری و هنری، شکوفاتر شود. پس در این راستا، من از همکاران و دوستان هنرمند درخواست کردم که در این کنگره جهانی شرکت کنند تا این دین و اندیشه، واقعی‌تر مطرح شود.

وی، بیشتر بر واکاوی علمی و اندیشه‌ای بر دین اسلام و شخصیت برجسته پیامبر اکرم(ص) تاکید دارد؛ چرا که به نظر می‌رسد که کمتر به اصل دین و اندیشه‌های آن پرداخته‌ایم، و بیشتر به حواشی پرداخته شده است. مثلا در واقعه کربلا، آنقدر که به حواشی و ریز مسائل کم فایده‌تر پرداخته شده، به اندیشه‌های امام حسین(ع) و دلایل قیام ایشان پرداخته نشده است.

به عقیده وی که چند سالی را هم در جنگ تحمیلی حضور داشته، آنقدر که برای کشته شدن امام حسین(ع) گریه می‌کنیم، برای اندیشه‌های ایشان وقت نمی‌‌گذاریم و بعضا اصلا آن اندیشه را نمی‌شناسیم، در صورتی که در همین جنگ تحمیلی ما،کشته شدن‌هایی بسیار دردناک‌تر از شهادت شهدای کربلا را شاهد بوده‌ایم. پس آن اندیشه‌ها باید بلد شود نه حواشی ماجرا.

اینکه چرا اندیشه پیامبر(ص)، یا امام حسین(ع) پربارتر از دیگر اندیشه‌هاست، سوالات اصلی است که باید در جشنواره‌ها و کنگره‌ها به آن پرداخته شود تا نسل به نسل اعتقادات دینی و مذهبی تقویت شود.

انتهای پیام/


 




------------------------------------------------
پویش نذر نگارین
هر مسلمان یک قدم برای معرفی حضرت رسول
کمک های نقدی یا نذر و خرید آثار هنری



------------------------------------------------
فراخوان های اولین کنگره جهانی محمد (ص)

(پایان یافته)












پوستر همایش

© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.4)