این رویداد خاتمه یافته است و اطلاعات موجود در این سایت صرفا جنبه آرشیو دارد
کنگره جهانی محمد (ص)، پیامبر رحمت در آیینه ادب و هنر
World Congress of Arts for Muhammad,The Prophet of Mercy

:: خلاصه طرح ها و برنامه ها


ضرورت تلاش فرهنگی خاصه در تبیین جایگاه راستین دین مبین اسلام و چهره یگانه آن یعنی حضرت رسول اکرم ﷺ در این روزگار اسلام هراسی کاری است بسیار ارزنده. این همان چیزی است که در بنیاد جهانی محمدﷺ پیامبر رحمت به شایستگی انجام پذیرفت و اخیرا مقام معظم رهبری در بخشی از پیام مشفقانه و مرشدانه خود خطاب به دست اندرکاران کنگره فرمودند: "کاری بزرگ و مژده بخش را آغاز کرده اید...".
 

 

این بنیاد به صورت خودجوش و مردمی و با تجمیع ظرفیت ها و بهره مندی از تجارب و حمایت های نهادهای مختلف ملی و بین‌المللی طراحی شده است.

هدف اصلی از شکل گیری این بنیاد، ایجاد بازدارندگی فرهنگی در برابر اسلام‌ هراسی، از طریق شبکه ‌سازی و ایجاد هم‌افزایی در میان ظرفیت‌های هنری و ادبی جهان به منظور ترسیم اسلام ناب محمدی (ص) به زبان هنر و ادب است.

بنیاد جهانی محمد (ص)، از چندین حلقه تولید محتوا و رویداد فرهنگی و هنری در سطوح بین المللی تشکیل شده است و هر رویداد نقش مهمی جهت دستیابی به اهداف بنیاد ایفا می نماید.

 

کنگره جهانی محمد (ص)، در آیینه ادب و هنر
کنگره جهانی محمد (ص)، در آیینه ادب و هنر به عنوان یکی از بخش های اصلی و حلقه تولید محتوای هنری محسوب می شود. طی این رویداد که یک سال به طول می انجامد و هر دو سال یک بار اجرا میشود، هنرمندان سراسر جهان در زبان ها و رشته های ادبی و هنری متنوع، آثار خود را طبق شرایط مشخص تهیه نموده و به دبیرخانه کنگره ارسال می نمایند. پس از داوری آثار، هنرمندان برگزیده معرفی میگردند. اولین کنگره، به 7 زبان و 25 رشته ادبی و هنری در سال 1400 برگزار گردید. طی فراخوان انجام شده 5700 اثر فاخر ادبی و هنری از بیش از 40 کشور جهان دریافت و پس از داوری از آثار برگزیده تقدیر شد. در نهایت رهبر معظم انقلاب از این رویداد به عنوان کاری بزرگ و مژده بخش نام بردند.

آثار تهیه شده در دو بخش رقابتی و افتخاری، گنجینه‌ای بزرگ و بی‌همتا، در ستایش و شناساندن چهره واقعی پیامبر مهربانی‌ها به زبان ادب و هنر می باشد که از طریق نشر آثار در قالب های متنوع محقق میگردد. قالب های مختلف نشر آثار عبارت است از موزه هنر نبوی، برگزاری نمایشگاه های مجازی و حضوری (نگاره های حرا)، اکران فیلمها، چاپ کتاب آثار.

موزه هنر نبوی
موزه هنر نبوی به عنوان تنها مجموعه آثار فاخر هنری با موضوع پیامبر اکرم در جهان ضمن جمع آوری و نمایش آثار هنری اساتید تراز اول در کنار آثار ارسال شده به دبیرخانه کنگره به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری جهان اسلام در سالهای آینده مطرح خواهد شد.

تولید محصولات فرهنگی
همچنین گنجینه آثار فاخر بدست آمده میتواند پایه اولیه و محتوایی ایده‌آل، متنوع، جذاب و اثرگذار برای راه‌اندازی کارخانه تولید صنایع و محصولات فرهنگی با محوریت پیامبر اکرم (ص) باشد. در این کارخانه، هر اثر هنری محتوای تولید بیش ازصد محصول فرهنگی از پوشاک و البسه گوناگون و متنوع گرفته تا سینما، تفریحی و سرگرمی همچون بازی های رایانه ای و داستانها و رمان ها و تزئینات و دکوراسیون و لوازم التحریر را در بر می گیرد .


کنفرانس جهانی محمد (ص)
زمینه سازی، آماده سازی منابع و مستندات لازم به زبان های مختلف به منظور جهت دهی و تهیه هدفمند آثار هنری و به عنوان حلقه آماده سازی محتوای مکتوب یکی دیگر از اهداف و برنامه های بنیاد جهانی محمد (ص) می باشد که از طریق فراخوان مقالات و پژوهش های صورت گرفته با موضوع سیره نبوی در خانواده، اجتماع، طب، حکومت، سیاست، اقتصاد و غیره در قالب کنفرانس جهانی حضرت محمد (ص) گرد آوری خواهد شد. همچنین اندیشمندانی از سراسر جهان به بیان دیدگاه ها و پژوهش های خود خواهند پرداخت و در نهایت چکیده مطالب به عنوان منابع و سوژه های تولید آثار هنری در اختیار هنرمندان قرار خواهد گرفت.


نشریه چند رسانه ای
با عنایت به شکل گیری حلقه های تولید محتوای هنری (کنگره جهانی محمد) و همچنین محتوای پژوهشی (کنفرانس جهانی محمد)، و انجام فعالیت‌های مختلف در راستای معرفی ابعاد مختلف شخصیت پیامبر اعظم (ص)، تدوین نشریه‌ای با رسالت دسته بندی موضوعی محتوای تولیدی و انعکاس جنبه‌های متنوع زندگی نورانی پیامبر (ص) به منظور آشنایی عمیق‌تر مخاطبین ضروری به نظر می‌رسد. از آنجا که خاستگاه اهانت‌ها به ساحت نورانی پیامبر (ص) به خصوص در سال‌های اخیر از طریق نشریات و در قالب کاریکاتورهای موهن صورت پذیرفته است، بهره مندی از ظرفیت نشریات فاخر قادر است معارف پیامبر اسلام (ص) را به اقشار مختلف مردم منعکس نماید. نشریه پیامبر رحمت (ص) با رویکردی نوین سعی دارد تا علاوه بر قالب مرسوم به شکل چند رسانه‌ای نیز مطالب نشریه را انتشار دهد. این نشریه به صورت چند زبانه (در صورت امکان تمامی زبان های رایج) با رعایت استانداردها به گونه‌ای که با رویکردی حرفه‌ای و جذاب قادر به ارتباط با توده مردم باشد و معارف پیامبر (ص) را منعکس نماید، تدوین خواهد شد.


زیست بوم نوآوری و رویداد استارتاپی معراج تا ثریا
ایجاد زیست‌بوم نوآوری و خلاقیت با محوریت نشر سیره، سنت و میراث پیامبر اکرم به عنوان یکی از شاخص‌ترین مجموعه‌های حمایت فکری، فنی و اقتصادی از تولید محصولات نوآورانه و خلاقانه نبوی در کشور و شناخته شده و الهام بخش در جهان اسلام حلقه دیگر بنیاد جهانی محمد را تشکیل میدهد. در گام نخست با برگزاری رویداد نوآوری و خلاقیت معراج تا ثریا افراد و تیم های خلاق و صاحب ایده شناسایی شده و تولیدات فاخر فرهنگی با محوریت پیامبر تجاری سازی میشود. در گام های بعد مرکز نوآوری، تشکیل مرکز رشد بین‌المللی تخصصی پیامبر رحمت و شهرک فرهنگ و هنر تاسیس خواهد شد.


پویش نذر نگارین
پویش نذر نگارین و اهداء نشان به جهت تامین بخشی از هزینه اجرای برنامه های بنیاد و تبلیغ آیین مهرورزی حضرت رسول اکرم با مشارکت در امور خیریه و عام المنفعه در قالب های نذر و فروش آثار هنری و کمک های نقدی در تکمیل اهداف کنگره نقش آفرینی می نماید. گسترش سنت وقف در سطح بین المللی به نام پیامبر رحمت (ص) از اهداف دیگر این پویش است.


مدرسه هنرهای اسلامی
مجموعه‌‌ی آموزشی بنیاد نیز به عنوان یکی دیگر از مجموعه طرح های این بنیاد با استفاده از استادان مجرب و ممتاز در رشته‌های مختلف هنری ضمن ایجاد شبکه‌ای از هنرمندان متعهد و آگاه به تربیت هنرمندان شایسته و آشنا به فرهنگ ایرانی‌-اسلامی پرداخته و بدین‌ترتیب، خدمتی درخور به کشور عزیز ایران به‌ویژه جامعه‌ی هنری ایران اسلامی نماید.


گذر هنر نبوی و جشن بزرگ هفته وحدت
گذر هنر نبوی آستان جانان و ویژه برنامه جشن بزرگ میلاد پیامبر رحمت (ص) و هفته وحدت با هدف اثرگذاری فرهنگی بر عموم مردم، جذب گردشگر از سراسر جهان و همچنین تثبیت جایگاه ایران اسلامی در هنر اسلامی به مدت هفت روز با اجرای برنامه های متنوع و درسطح بسیار گسترده با حضور هنرمندان و گروه های هنری سرشناس ملی و بین الملی اجرا میگردد. ارائه جذابیت های فرهنگی و هنری اسلامی درقالب این جشن و همچنین موضوع آن یعنی چهره یگانه جهان اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) میتواند آن را به اولین و تنها جشن جهانی مسلمانان تبدیل نماید که هر ساله مسلمانان از سراسر جهان برای شرکت در آن به ایران و شهر شیراز سفر کنند. اجرای زنده مشاهیر هنری در رشته های موسیقی، نمایش، نقاشی، خوشنویسی، حجم و المان، هنرهای سنتی و غیره بخش اصلی این جشن بزرگ را تشکیل میدهد. حضور شرکت های معتبر جهانی در زمینه غذای حلال و تولیدکنندگان صنایع دستی نیز به جذابیت های این جشن بزرگ خواهد افزود. جشن بزرگ هفته وحدت و گذر هنر نبوی نخستین بار هفته وحدت سال 1400 در شهر شیراز، سومین حرم اهل بیت (ع) به اجرا در آمد. سپس با گستردگی و کیفیت بهتر در سال 1401 تکرار شد و تجربه مناسبی برای گسترش آن به سطح ملی با حضور همدلانه مشاهیر هنری کشور در این جشن در سال 1402 فراهم نمود تا انگیزه و جذابیت لازم جهت حضور گردشگران از سراسر کشور در این جشن فراهم گردد. اما تلاش اصلی به منظور آغاز روند جهانی شدن این جشن در سال 1403 که هزار پانصدمین سال میلاد پیامبر است خواهد بود.


رویداد یک امت، یک پرچم
متاسفانه پرچم سیاه داعش که بسیاری را دچار «اسلام‌هراسی» کرده، به سلاح مهم و مؤثری برای معرفی این گروه تبدیل شده است؛ به‌طوری که بسیاری از مردم جهان، تحت‌تأثیر فضای رسانه‌ای، دین مبین اسلام را به اشتباه با این نماد و پرچم می‌شناسند. این درحالی‌ست که از سوی جریان‌های اصیل اسلامی تقریبا هیچ جایگزینی برای آن ارائه نشده است. این ماجرا درکنار تمام فعالیت‌های افراط‌گرایانه و اسلام‌هراسانه‌ی پیوسته و دیرینه‌ و اهانت‌هایی که به قرآن کریم و ساحت مقدس پیامبر اکرم (ص) در طول این سالیان رخ داده است، ما را بر آن داشت تا ضمن طراحی پرچمی فاخر به عنوان پرچم واقعی جهان اسلام و حضرت محمد (ص)، طرح جریان ساز به اهتزاز درآوردن آن را با شعار یک امت، یک پرچم؛ در قالب های متنوع همچون اهتزاز همزمان شهرهای کشور در ابتدای هفته وحدت و سپس گسترش آن به شهرهای دیگر جهان، همراه داشتن پرچم توسط ورزشکاران در رقابت های بین المللی، پویش هر خانه یک پرچم، پرچم رومیزی مکان های اداری، سربند یا بازوبند حجاج ایرانی و غیره به اجرا درآورده و صدای پرمهر آن پیام‌آور رحمت را به گوش جهانیان برسانیم.

اهتزاز پرچم محمد (ص)، پیامبر رحمت نخستین بار ابتدای هفته وحدت سال 1400 در علم های پرچم شهری شیراز، سومین حرم اهل بیت (ع) به اجرا در آمد. سپس در سال 1401 شهرهای دیگری همچون چابهار به این پویش اضافه شدند. در این مدت این پرچم به مسئولین کشور نیز هدیه داده شد تا به تدریج مقدمات یک اتفاق بزرگ ملی در این زمینه فراهم گردد. در ادامه و در ابتدای هفته وحدت سال 1402 این پرچم به طور همزمان و هماهنگ با پوشش رسانه ای و حضور مردم و مسئولین در شهرهای مختلف کشور اجرا خواهد شد. همچنین تلاشهایی جهت ملحق شدن شهرهای دیگری از جهان به این پویش صورت خواهد گرفت اما تلاش اصلی به منظور جهانی شدن این پویش در سال 1403 که هزار پانصدمین سال میلاد پیامبر است خواهد بود و انشاالله به صورت همزمان و در ابتدای هفته وحدت این پرچم در شهرهای مختلف جهان به اهتزاز درآید.

سایر بخش های طراحی شده در شکل زیر قابل مشاهده است.
 


 


 




------------------------------------------------
پویش نذر نگارین
هر مسلمان یک قدم برای معرفی حضرت رسول
کمک های نقدی یا نذر و خرید آثار هنری



------------------------------------------------
فراخوان های اولین کنگره جهانی محمد (ص)

(پایان یافته)












پوستر همایش

© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.4)