علیرضا تل جنگانی، از داوران کنگره جهانی محمد(ص) پیامبر رحمت در آینه ادب و هنر، در سال ۱۳۴۹ در شیراز متولد شد و از سنین کودکی کار خوشنویسی را آغاز کرد.
وی از سن ۱۲ سالگی با حضور در کلاس استاد حمید دیرین آموزش خوشنویسی را به طور جدی آغاز نموده و در سن ۱۸ سالگی موفق به اخذ درجه ممتاز از انجمن خوشنویسان ایران شد و از همان سال یعنی سال ۱۳۶۸ در انجمن خوشنویسان شعبه شیراز مشغول تدریس خوشنویسی به هنرجویان گردید و از همان سال به کلاسهای استاد غلامحسین امیرخانی راه یافت و از سال ۱۳۷۲ به توصیه استاد امیرخانی هم زمان کسب فیض از محضر استاد علی شیرازی را نیز آغاز نمود که این رابطه شاگرد و استادی تا امروز ادامه دارد.
در سال ۱۳۸۷ بنا به مصوبه شورای ارزشیابی هنری انجمن خوشنویسان ایران گواهینامه استادی در خط نستعلیق به ایشان اعطا گردید .
او کار خوشنویسی را در سه رشته آموزش، تحقیق و ارائه آثار با قوت و پشتکار زیاد دنبال کرده است. در زمینه آموزش علاوه بر همکاری مستمر با انجمن خوشنویسان ایران در سال ۱۳۷۴ با تأسیس آموزشگاه هنری سلک فعالیت آموزشی خود را گسترش داد. تربیت هنرجویان بسیار که هم اینک هر یک خود هنرمندان شایستهای در زمینه خوشنویسی هستند حاصل این تلاش است.
در زمینه تحقیق نیز او با ارائه مقالات گوناگون از یک سو و سردبیری نشریه کلک دیرین تنها نشریه تخصصی خوشنویسی در ایران به مدت ۱۰ سال از سوی دیگر به رشد و شکوفائی این هنر در کشور کمک کرده است.
وی در سال های اخیر نیز با تشکیل گروه هنری مکتیب هنر شیراز توانست با جذب تعداد زیادی از علاقمندان به هنر فارس حرکت های مختلفی را در جهت شناساندن هنر شیراز به انجام رساند که از آن جمله میتوان به معرفی مزار میرزا علی نقی شیرازی، پیگیری شیراز به عنوان خاستگاه اولیه خط نستعلیق و نمایشگاه آثار هنرجویان ایشان در استانبول ترکیه در سال ۱۳۹۸ اشاره کرد.
وی همچنین تا کنون داوری تعداد کثیری جشنواره استانی ، منطقه ای و کشوری را بر عهده داشته است.
علیرضا تل جنگانی در جشنوارههای مختلفی موفق به کسب جایزه و رتبه گردیدهاست که بخشی از آن عبارتند از:
جشنواره جهان اسلام تهران ۱۳۷۶ هجری شمسی (کسب لوح افتخار)
جشنواره جهان اسلام ترکیه ۱۹۹۸ میلادی (کسب لوح افتخار و جایزه نقدی)
جشنواره خوشنویسی استان فارس (نفر اول بخش نستعلیق)
جشنواره جهان اسلام ترکیه ۲۰۰۷ میلادی (کسب لوح افتخار و جایزه نقدی در دو رشته)
جشنواره کشوری رضوی ۱۳۸۹(نفر اول بخش نقاشی خط و نفر برگزیده بخش تجسمی)
جشنواره کشوری رضوی ۱۳۸۷
جشنواره خانه دوست (نفر اول بخش خوشنویسی)
جشنواره طریق جاوید تهران ۱۳۷۷ هجری شمسی (کسب لوح افتخار و جایزه نقدی)
جشنواره خوشنویسی جهان اسلام ترکیه ۲۰۱۰ (کسب لوح افتخار و جایزه نقدی)
جشنواره خوشنویسی کشوری نینوا ۱۳۸۹(رتبه دوم)
جشنواره ملی خوشنویسی رضوی (منتخب بخش نستعلیق)
شرکت در همایش خوشنویسان جهان اسلام در استانبول ترکیه ۲۰۱۴
چهارمین دوسالانه بینالمللی خوشنویسی ایران در قزوین (برگزیدهٔ نستعلیق) ۱۳۹۵
استاد جنگانی، نمایشگاههای فردی و جمعی زیادی هم در داخل و خارج از کشور داشته که نگارخانه سلک ۱۳۸۵، باغ مهر شیراز ۱۳۸۸، نمایشگاه لیسبون (پرتغال) ۲۰۱۲، نمایشگاه مسقط (عمان) ۲۰۱۳، نمایشگاه استانبول ترکیه ۲۰۱۸ ، جشنواره امام علی تهران، جشنواره جهان اسلام ترکیه ۲۰۰۲ میلادی، هفته خوشنویسی نگارخانه وصال شیراز، جشنواره علوم قرآنی تهران بخش مدعوین ۱۳۸۸ ، نمایشگاه استادان ایران و ترکیه مرکز فرهنگی هنری صبا ۱۳۸۸، جشنواره فجر تهران بخش مدعوین ۱۳۸۸، نمایشگاه استادان بزرگ نستعلیق موزه هنرهای معاصر ۱۳۸۷، کلیه نمایشگاههای جمعی انجمن خوشنویسان از سال ۱۳۶۸ تاکنون و نمایشگاه شیدایی قلم (منتخب آثار سیاه مشق نویسان ایران) و نشست تخصصی سیاه مشق ایران در مشهد مقدس بهمن ۱۳۹۵از این جمله است.
این استاد بزرگ خوشنویسی در گفتوگو با خبرنگار ما، با بیان اینکه نگاه به آفرینش یک اثر هنری می تواند بسیار متفاوت باشد، اظهار داشت: اما آنچه مسلم است در فرایند تولید محتوا فرم و مضمون در کنار هم قرار میگیرند. در این روند اگر فرمی نا مناسب برای ارائه موضوعی متعالی انتخاب شود محتوای حاصل در فرآیند آفرینش اثر محتوایی نازل خواهد بود. این همان بخشی است هنر روز دنیا بخوبی میشناسد و بر ابزار آن مسلط است.
به گفته وی، خواه و ناخواه ما در جهانی زندگی میکنیم که در معرض افکار و عقاید گوناگونی قرار داریم آنهم افکاری که به شکلی بسیار هنرمندانه و با تسلط بر فرم ارائه می گردند. در نظام سلطه جهانی هستند کسانی که با تسلط بر فرم حق را باطل و باطل را به صورت حق جلوه میدهند و این همان قدرت ابزاری به نام هنر است که در جهان امروز به خدمت سیاست در آمده و و حق وباطل را به نفع ارباب سلطه جابجا میکند.
جنگانی معتقد است که هنرمند آزاده و حق جو اگر نتواند افکار متعالی خود را به شکلی قدرتمند و با آگاهی و تسلط بر فرم ارائه دهد، نمیتواند منادی خوبی و نماینده شایسته ای برای معرفی حق و حقیقت باشد.
این هنرمند شیرازی تاکید کرد: کنگره جهانی حضرت محمد(ص) با در نظر گرفتن مضمونی متعالی که شخصیت و سیره حضرت رسول مکرم اسلام است به دنبال آن است تا اگر بتواند شعاعی از نور وجود خورشید گونه ی کاملترین انسان و برگزیده کل عالم را به تصویر بکشد که بیشک این هدف محقق نمیگردد مگر با تسلط کامل بر تکنیک. از این جهت بخش رقابت کنگره محلی است برای رقابت در فرم و آموختن و به نظاره نشستن ابعاد مختلف خلاقیت موجود در آثار ارائه شده است.
وی افزود: از سویی دیگر پرداختن به موضوعی این چنین توفیق حضرت حق را میطلبد که هنرمند خلاق موفق شود با نگاه کردن به اوج، بسراید و بیندیشد و بنویسد و نقش بزند.
جنگانی گفت: به عنوان عضوی کوچکی از جامعه هنری از تمامی هنرمند گرامی دعوت میکنم تا در این حرکت که به همت دانشگاه شیراز سامان یافته شرکت داشته باشند. امید که این کنگره بتواند محلی برای آموختن و ارتقاء سطح هنری و زمینهساز پدید آمدن آثاری ماندگار و فاخر باشد.
انتهای پیام/
© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد . طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.4)