مجید چیزفهم دانشمندیان، متولد۱۳۳۵ در شیراز، و رئیس انجمن خوشنویسان شیراز، دارای نشان درجه یک هنری در رشته خوشنویسی است.
وی همزمان با اخذ مدرک دیپلم رشته برق قدرت از هنرستان نمازی شیراز در سال ۱۳۵۱ فراگیری هنر خوشنویسی را نیز نزد استاد حمید دیرین آغاز کرد. او تحصیلات دانشگاهی خود را در در رشته برق قدرت ادامه داد و در سال ۱۳۷۱ از مرکز آموزش عالی فنی مهندسی شهید باهنر شیراز لیسانس گرفت.
چیزفهم دانشمندیان پس از فراگیری خط نستعلیق نزد استاد دیرین در سال ۱۳۶۰ با موافقت او، به تدریس و آموزش این خط در شیراز پرداخت. سپس یادگیری خط ثلث را نزد استادمحمد حسینی موحد در قم به صورت مکاتبهای ادامه داد و همچنین یادگیری خط نستعلیق را نزد استاد غلامحسین امیرخانی به پایان رساند.
وی در سال ۱۳۹۱ با تأیید شورای ارزشیابی هنری به درجه استادی رسید و در اسفند ماه همین سال(۱۳۹۱) با موافقت شورای ارزشیابی هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، درجه یک هنری را در رشته خوشنویسی دریافت کرد.
استاد چیزفهم دانشمندیان، تا سال ۱۳۷۴ در پستهای مسئول امور مالی، مسئول واحد آموزش، مسئول واحد فرهنگی و تبلیغات فعالیت کرد. او در سال ۱۳۷۴ پس از درگذشت استاد حمید دیرین، به سمت رئیس انجمن خوشنویسان شیراز منصوب شد.
چیزفهم دانشمندیان همچنین مدیر مسئول نشریه تخصصی خوشنویسی «کلک دیرین» و عضو منتخب شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران از سال ۱۳۷۵ است. وی توسط مجامع نمایندگان انجمنهای ایران در سمتهای نائب رئیس شورای عالی و عضو کمیسیون آموزشی و رئیس کمیسیون فرهنگی و هنری نیز منصوب شدهاست.
او در حالی که رئیس هنرستان شهید دستغیب شیراز بود، در سال ۱۳۸۴ بازنشسته شد و از آن سال با تأسیس آموزشگاه هنری سوده و همچنین ریاست انجمن خوشنویسان شیراز به فعالیت فرهنگ و هنری ادامه میدهد.
آثار هنری مجید چیزفهم دانشمندیان در هنر خوشنویسی تاکنون در نمایشگاههای مختلف از جمله نمایشگاه انفرادی خط ثلث در سال ۱۳۶۸ همچنین شرکت در نمایشگاههای جمعی تهران، شیراز، اصفهان، کیش، مشهد، ایلام، رشت، بابل، آباده، مُهر و … در سال۱۳۸۳در نمایشگاه آثار هنری شهر پاریس در کشور فرانسه به نمایش گذاشته شدهاست.
خطوط بسیاری از کتیبهها و آثار هنری مبلمان شهری شهر شیراز از جمله کتیبه آرامگاه حافظ،، سنگ قبر عمام، متون سنگ قبر مشاهیر فارس از جمله حسن امداد، نورالدین رضوی سروستانی، علیرضا شاهپور شهبازی، کتیبه سنگی بنیاد قلب فارس، کتیبه آرامگاه خواجوی کرمانی، کتیبه واقع در بیمارستان کوثر شیراز، کتیبه آرامگاه سعدی و … از آثار این هنرمند خوشنویس است.
وی که از داوران کنگره جهانی محمد(ص) پیامبر رحمت در آینه ادب و هنر در رشته خوشنویسی است، در گفتوگو با خبرنگار ما با اعلام حمایت قاطع از این کنگره، اظهار داشت: بی تردید پیامبر اسلام از طرف خداوند متعال پیامآور رحمت و مهربانی برای عالمیان است؛ لذا بر تمام مسلمانان هنرمند تکلیف است تا در جهت معرفی بیشتر به عالمیان و مقابله با دشمنان پیامبر اعظم(ص) و دسایس آنان، تمام تلاش خود را با شرکت در جشنوارهها و فعالیتهای هنری بکار برند.
انتهای پیام/
© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد . طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.4)