این رویداد خاتمه یافته است و اطلاعات موجود در این سایت صرفا جنبه آرشیو دارد
کنگره جهانی محمد (ص)، پیامبر رحمت در آیینه ادب و هنر
World Congress of Arts for Muhammad,The Prophet of Mercy

اعلام برنامه‌های پایانی کنگره جهانی محمد(ص)، پیامبر رحمت


ارسال شده در تاریخ :
اعلام برنامه‌های پایانی کنگره جهانی محمد(ص)، پیامبر رحمت

دبیر کل کنگره جهانی «محمد(ص)، پیامبر رحمت در آیینه ادب و هنر» با بیان اینکه این کنگره از عید مبعث سال ۹۹ کار خود را در شیراز آغاز کرد و تاکنون برنامه‌های متعددی را در سطح بین‌المللی و به زبان‌های مختلف اجرا کرده است، گفت: اختتامیه کنگره با برنامه‌های متعدد عید مبعث امسال برگزار می‌شود


 

حامد تقوایی، دبیر کل کنگره جهانی «محمد(ص)، پیامبر رحمت در آیینه ادب و هنر» امروز، ۲ اسفندماه در نشست خبری با خبرنگاران در شیراز گفت: به مرحله نهایی کنگره جهانی «محمد(ص)، پیامبر رحمت در آیینه ادب و هنر» نزدیک شدیم. کار این کنگره از ۲۱ اسفندماه سال گذشته همزمان با سالروز عید مبعث در حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) آغاز شد و از آن زمان هنرمندان را از سراسر جهان فراخوان کردیم که آثار خود را در ۷ زبان مختلف در ۲۵ رشته ادبی ـ هنری به دبیرخانه کنگره ارسال کردند.

تقوایی بیان کرد: برای این کنگره ۷ محور مشخص شد که تمامی جنبه‌های زندگی پیامبر(ص) را پوشش می‌داد و در هر رشته هم شرایط ارسال آثار اعلام کرده بودیم و تا ۲ آبان‌ماه هم مهلت ارسال آثار به دبیرخانه کنگره بود.

دبیر کل کنگره جهانی «محمد(ص)، پیامبر رحمت در آیینه ادب و هنر» با بیان اینکه برنامه‌های متعددی را برای این کنگره اجرا کردیم، گفت: طی یک سال اخیر ۶ ورک شاپ هنری دو الی سه روزه، ۷ پیش کنگره ادبی که طی آن حدود ۱۰۰ شاعر در مدح و منقبت پیامبر مکرم اسلام(ص) شعرخوانی کردند و تبلیغات گسترده‌ای برای رسیدن فراخوان به دست هنرمندان انجام دادیم.

مشارکت هنرمندان ۴۰ کشور دنیا

وی از ارسال ۵ هزار و ۷۰۰ اثر از ۴۰ کشور دنیا به دبیرخانه این کنگره خبر داد و افزود: مشارکت در بخش بین‌الملل برای رشته‌های ادبی بسیار چشمگیر بود و در مجموع این کنگره با توجه به اینکه مجموع یک موضوع اختصاصی و آیینی بود، از نظر تعداد آثار و مشارکت کشورها واقعاً یک رویداد منحصر به فرد محسوب می‌شود.  

تقوایی با بیان اینکه بعد از اتمام مهلت ارسال آثار به دبیرخانه، داوری آثار آغاز شد که برای آن ۶۰ داور از چهره‌های سرشناس کشور به عنوان هیئت‌های داوری در نظر گرفتیم، گفت: داوری ۴ رشته به صورت حضوری در شیراز انجام شد. ضمن اینکه داوری در تمام رشته‌ها به صورت دو مرحله‌ای بود. مرحله اول داوران، برگزیدگان مرحله اول را مشخص کردند و مرحله دوم یعنی نهایی آثار برگزیده و شایسته تقدیر و منتخب نمایشگاه از بین برگزیدگان مرحله اول انتخاب کردند.

دبیر کل کنگره جهانی «محمد(ص)، پیامبر رحمت در آیینه ادب و هنر» اظهار کرد: مرحله نهایی داوری در رشته‌های خوشنویسی، نقاشی، نقاشی خط و نگارگری به صورت حضوری بود زیرا باید داوران حتماً اصل اثر را رؤیت می‌کردند لذا برگزیدگان مرحله اول این رشته‌ها فراخوان شدند تا اصل آثار را برای دبیرخانه ارسال کنند و بعد از آن داوری نهایی در شهر شیراز برگزار شد و نفرات برگزیده مشخص شدند.

راهیابی ۴۳۰ اثر به نمایشگاه

وی با بیان اینکه داوری در سایر رشته‌ها در نقاط مختلف کشور انجام شد، گفت: داوری بخش پوستر در موزه هنرهای معاصر تهران، داوری رشته‌های نمایشنامه و فیلم کوتاه در حوزه هنری تهران و به همین ترتیب داوری تمام رشته‌ها به اتمام رسید و در مجموع ۴۳۰ اثر منتخب نمایشگاه و چاپ کتاب داشتیم که از این میان ۲۵۰ اثر حائز رتبه‌های اول تا سوم بودند و حدود ۷۰ اثر هم به عنوان آثار شایسته تقدیر انتخاب شدند.

تقوایی تصریح کرد: در برخی از رشته‌ها با توجه به سطح آثار دریافتی به پیشنهاد و درخواست هیئت‌های داوری ناچار شدیم تعداد افراد برگزیده و شایسته تقدیر را که تعهد داده بودیم، افزایش دهیم به عنوان مثال در رشته خوشنویسی بخش نستعلیق آنقدر آثار با کیفیت و در سطح بالا بودند که ما ۳ برگزیده و ۵ شایسته تقدیر را به درخواست هیئت‌های داوری به ۴ برگزیده و ۱۳ شایسته تقدیر افزایش دادیم علی‌رغم محدودیت‌های مالی بسیاری که داشتیم.

دبیر کل کنگره جهانی «محمد(ص)، پیامبر رحمت در آیینه ادب و هنر» با تأکید بر اینکه داوری در این کنگره بسیار با دقت و عادلانه انجام شد، گفت: در برخی از رشته‌های دیگر هم تعداد برگزیده‌ها افزایش پیدا کرد.

وی با بیان اینکه بعد از داوری، اختتامیه را کلید زدیم که برای آن یکسری برنامه‌ریزی‌ها انجام داده‌ایم، گفت: اختتامیه کنگره در تاریخ ۹ اسفندماه ساعت ۹ صبح در تالار حافظ شیراز برگزار خواهد شد البته رویدادهای جنبی متعددی هم برای آن در نظر گرفته‌ایم.

تقوایی با تصریح اینکه این رویدادها از ۷ اسفندماه در شیراز آغاز می‌شوند و تا روز ۹ اسفند با مراسم اختتامیه به پایان خواهد رسید، گفت: در روز ۷ اسفندماه ساعت ۱۰ صبح افتتاح نمایشگاه آثار برگزیده را خواهیم داشت که این نمایشگاه در مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس دائر خواهد شد و حدود ۱۰۰ اثر در رشته‌های مختلف نظیر خوشنویسی در گرایش‌های نستعلیق، شکسته، نسخ، ثلث، رشته نقاشی خط، نقاشی، تذهیب، نگارگری، گل و مرغ، پوستر، تایپوگرافی، نقاشی دیجیتال، تصویرگری، عکس و غیره در آن به نمایش عموم گذاشته خواهد شد.

دبیرکل کنگره جهانی «محمد(ص)، پیامبر رحمت در آیینه ادب و هنر» با بیان اینکه نمایشگاه مذکور از ساعت ۹ صبح تا ۱۷ و از ۷ تا ۱۲ اسفندماه دائر است، گفت: رویداد دوم اکران فیلم‌های برگزیده است که برای آن ۲۱ فیلم انتخاب شدند که طی روزهای ۷ و ۸ اسفندماه از ساعت ۱۴ تا ۲۱ در سینما فرهنگ کتابخانه ملی اکران خواهند شد.

وی برپایی چند ورک شاپ تخصصی در حوزه نمایشنامه‌نویسی و فیلم کوتاه را از دیگر برنامه‌های جنبی رویداد اختتامیه کنگره اعلام کرد و گفت: در ساعت ۲۰ روز ۷ اسفندماه اختتامیه بخش عربی کنگره به صورت لایو از شبکه اینستاگرام کنگره پخش خواهد شد که در آن ۴ شاعر برگزیده از کشورهای مختلف مصر، الجزایر، مغرب و عراق شعرخوانی خواهند کرد و تمامی آثار برگزیده بخش عربی کنگره در آن پخش خواهد شد.

نغمه‌سرایی گروه‌های سرود در «آوای حرا»

تقوایی با بیان اینکه در روز ۸ اسفندماه هم نمایشگاه و هم اکران فیلم‌های برگزیده کنگره را خواهیم داشت، افزود: در این روز جشنواره آواها و نواها تحت عنوان «آوای حرا» برگزار خواهد شد که در آن ۱۵ گروه سرود منتخب از شهرستان‌های فارس اعم از فسا، کازرون، آباده و غیره در سالن سینما فرهنگ از ساعت ۹ تا ۱۴ مسابقه خواهند داد و در نهایت گروه‌های برگزیده مشخص خواهند شد که این کار به همت بسیج هنرمندان استان با همکاری کنگره اجرا می‌شود.

دبیرکل کنگره جهانی «محمد(ص)، پیامبر رحمت در آیینه ادب و هنر» گفت: بعد از مشخص شدن برگزیدگان این جشنواره تمامی گروه‌ها در ۱۵ نقطه مختلف شیراز به صورت همزمان قبل از نماز مغرب و عشاء به اجرای سرود خواهند پرداخت تا به هنگام اذان مغرب هم یک اجرای دسته جمعی اذان را در سطح شهر شیراز اجرا می‌کنند.

مؤذنان فراخوانده شدند

وی با بیان اینکه در ساعت ۱۹ روز ۸ اسفندماه در حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) شعرخوانی شعرای برگزیده بخش زبان فارسی برگزار خواهد شد، گفت: همچنین پویش «اذان در اذان» از دیگر برنامه‌های جنبی اختتامیه کنگره خواهد بود چرا که با توجه به تفاوت زمانی در نقاط مختلف، تقریبا می‌توان گفت هیچ زمانی نیست که در طول شبانه‌روز در نقاط مختلف زمین اذان نگویند و نام پیامبر رحمت(ص) برده نشود. این پویش در شب مبعث ۹ اسفندماه افراد مختلف در مکان‌های پرتردد شهر اذان را اجرا می‌کنند که برای آن جوایز خیلی خوبی هم در نظر گرفته شده است برای نفر اول جایزه ۱۰ میلیون تومانی، نفر دوم ۵ میلیون تومانی و نفر سوم ۳ میلیون تومان و به ازای هر ۵۰ شرکت کننده یک جایزه ۲ میلیون تومانی اضافه خواهد شد.

تقوایی بیان کرد: در مراسم اختتامیه نهایی کنگره سخنرانان ملی را دعوت کردیم که اسامی آنان در چند روز آینده مشخص خواهد شد اما برنامه اصلی این برنامه معرفی و تجلیل از برگزیدگان کنگره است که حضور ۶۰ نفر در شیراز قطعی شده است.

دبیرکل کنگره جهانی «محمد(ص)، پیامبر رحمت در آیینه ادب و هنر» یادآور شد: به عنوان سال اول کار بسیار بزرگی در این کنگره انجام شد چرا که کار خودجوش بوده و وابسته به نهاد خاصی نیست البته نهادهای مختلف همگی سعی کردند نقش‌آفرینی کنند به عنوان یک حرکت و رویدادی با هم‌افزایی فرهنگی نهادها اما اصل حرکت یک حرکت مردمی و خودجوش محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه شاید اولین یا حتی بزرگترین رویداد ادبی، فرهنگی و هنری کشور در شیراز رقم خورده است، ابراز امیدواری کرد: با تداوم این حرکت شاهد یک رویداد مهم در سطح جهان اسلام باشیم.



 




------------------------------------------------
پویش نذر نگارین
هر مسلمان یک قدم برای معرفی حضرت رسول
کمک های نقدی یا نذر و خرید آثار هنری



------------------------------------------------
فراخوان های اولین کنگره جهانی محمد (ص)

(پایان یافته)












پوستر همایش

© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.4)